RunningSupermamisBlog

RunningSupermamisBlog

The RunningSupermamisBlog

Nos encantan las personas con energía, así como sus comentarios positivos! No te cortes!

"La vida es como cocinar, antes de escoger lo que no nos gusta, hay que probar de todo"

www.runningsupermamis.com

Can VIVES s.XV (Inicio Edad Moderna)

ENTRENOSPosted by SUPERMAMIS Wed, March 15, 2017 23:40:02

Mas Can Vives (Vacarisses) s.XV Primers Edat Moderna
15 de març de 2017
Traducción Castellano abajo


Voltant per la història. Avui l'Elena i jo (jo més amb necessitat d'empenta per entrenar que de joia... Encara m'hagués deixat embolicar si em fan un subtil suggeriment d'anar al bar...) hem fet una voltada pel s. XV i una de les seves masies. Can Vives o antigament Mas Rovira (Vacarisses).

Aquesta masia de l'edat moderna s. XV- XVIII i remodelada en èpoques posteriors, és un meravellós exemple dels inicis d'aquest període històric a Catalunya. Tot i que va ser moment de predomini de gent que marxava del camp a la ciutat, a Catalunya va sorgir un tipus d'habitatge que va esdevenir un símbol català: la Masia. Grans cases de pedra amb bigues de fusta que aguantaven les grans taulades fetes de teules àrabs. Hi convivien diferents generacions d'una mateixa família i les seves tasques estaven relacionades amb les feines del camp majoritàriament. Can Vives en bon estat de conservació actualment va se inscrita el 1798 i sabem que només és habitada intermitentment.

Sabem que disposava d'un bon seguit de barraques de vinya, ja que és obvietat quin devia ser la principal font d'ingressos d'aquesta família. Com la de moltes altres famílies dels voltants de l'Obac. Un cop arribat al mas, agafem un sender que surt tot pegat a la casa de pagès. L'Elena em vol ensenyar la font del Llorer que ja havien visitat anteriorment altres mamis... ara donem fe, per què rep aquest nom. Un munt de llorers volten la curiosa font que surt del sobrant d'aigua de l'embassament artificial que déu recollir aigües d'un brollador natural.

Pugem fins dalt del serrat, aquesta vegada les cabretes salvatges que viuen en aquesta zona no ens han vingut a saludar, tot i això la Boira tenia intuïció que no anaven massa lluny les ha començat a brodar. Seguim fins al trencall del cingle i passem pel dipòsit d'aigua. Ara agafem baixada pel camí de la llum fins al camí de can Vives novament.


Taulell: 12 km aprox. amb canvis de ritmes 5 x 3' (recuperant) sempre que el terreny ho permetia. Pla/Ondulant Temps: 1 h + 15 'Traducción: (Castellano)

Caminado por la historia. Hoy Elena y yo (yo más con necesidad de empuje para entrenar que de joya ... (Aunque me hubiera dejado convencer si me hacen un sutil sugerencia de ir al bar ...) hemos hecho una vuelta por s. XV y una de sus casas. Can Vives o antiguamente Mas Rovira (Vacarisses). Esta casa de la edad moderna s. XV- XVIII y remodelada en épocas posteriores, es un maravilloso ejemplo de los inicios de este período histórico en Cataluña.

Aunque fue momento de predominio de gente que marchaba del campo a la ciudad, en Cataluña surgió un tipo de vivienda que se convirtió en un símbolo catalán: la Masía. Grandes casas de piedra con vigas de madera que aguantaban las grandes tejados hechas de tejas árabes. Convivían diferentes generaciones de una misma familia y sus tareas estaban relacionadas con las tareas del campo mayoritariamente. Can Vives en buen estado de conservación actualmente va inscrita en 1798 y sabemos que sólo es habitada intermitentemente. Sabemos que disponía de un buen conjunto de barracas de viña, ya que es obvio cuál debía ser la principal fuente de ingresos de esta familia. Como la de muchas otras familias de los alrededores del Obac.

Una vez llegamos al mas, tomamos un sendero que sale todo pegado a la casa de campo. Elena me quiere enseñar la fuente del Llorer que ya habían visitado anteriormente otras mamis ... ahora damos fe, por qué recibe este nombre. Un montón de laureles rodean la curiosa fuente que sale del sobrante de agua del embalse artificial que debe recoger aguas de un manantial natural. Subimos hasta arriba de la loma, esta vez las cabras salvajes que viven en esta zona no nos han venido a saludar, sin embargo la Boira tenía intuición de que no iban demasiado lejos y las ha empezado a ladrar. Seguimos hasta el desvío del Cingle y pasamos por el depósito de agua. Ahora cogemos bajada por el camino de la luz hasta el camino de Can Vives nuevamente


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.