RunningSupermamisBlog

RunningSupermamisBlog

The RunningSupermamisBlog

Nos encantan las personas con energía, así como sus comentarios positivos! No te cortes!

"La vida es como cocinar, antes de escoger lo que no nos gusta, hay que probar de todo"

www.runningsupermamis.com

TALAIES DE L'OBAC

ENTRENOSPosted by SUPERMAMIS Sun, February 12, 2017 17:27:36

Les Talaies de l'Obac
11 de Febrer de 2017

L'itinerari d'avui ha estat més productiu que mai. Una ruta circular d´uns 20 km aproximadament, que ens ha fet conèixer molt millor el patrimoni limítrofa entre dos municipis: Vacarisses - Terrassa.
Urb. Farinera - Mas Farinera - camí cursa Campana fins camí Matagalls-Montserrat que seguirem - Casa nova de L'Obac (la pastora) - Camí Capablanca - Camí Can Còdol - Urb. Farinera

La nostra sortida anava alimentada bàsicament per la preparació d'una sortida que farem en breu amb la canalla. Els volem ensenyar d'una manera representativa el camí del bandoler capablanca. Aquest camí, tot i que aquest bandoler segurament va tenir molts, és potser un dels més representatius, ja que forma part del camí ral de Rellinars fins a la casa vella de l'Obac, on la llegenda diu que va morir sota una bóta de vi. Però d'això, i d'aquesta figura tan màgica que va ser aquest senyor, ja parlarem en altre blog. Tot i això, hem aconseguit el nostre propòsit i a més hem tingut l'oportunitat de gaudir de lluny les talaies més impressionats que formen part del parc: El paller de tot l'any, la Roca Salvatge i el Castellsapera.


Aquest últim és un dels massissos mes alts (939 metres) dels dos municipis, Vacarisses i Terrassa, i es troba fent terme entre els dos. Ens hem quedat amb les ganes de fer cim, però la climatologia i la besada de terra de L'Elena no ens ha permet. Ara tenim una Elena amb uns llavis luxuriós i lasciu com mai!!!!! Això no obstant, assignatura pendent.

Hem gaudit l'interior de la casa Vella de l'Obac i destaquem el fris decoratiu estil" Opus Spicatum" romà (espina de pez) que segurament té més de 1000 anys. Aquesta construcció, en bon estat de conservació, sembla formar part originariament d'una torre de guaïta del territori envers els sarraïns i que posteriorment es va abandonar.

De tornada agafem el camí Ral del nostre bandoler i parem a beure una miqueta d'aigua de la font de carlets. Donem sortida al camp de tir de Rellinars, travessem la carretera i agafem camí cap a Can Còdol on seguidament ens encaminen cap al nostre punt d'inici.