RunningSupermamisBlog

RunningSupermamisBlog

The RunningSupermamisBlog

Nos encantan las personas con energía, así como sus comentarios positivos! No te cortes!

"La vida es como cocinar, antes de escoger lo que no nos gusta, hay que probar de todo"

www.runningsupermamis.com

CUL DE LA PORTADORA

ENTRENOSPosted by SUPERMAMIS Thu, January 19, 2017 19:04:45
CUL DE LA PORTADORA

17 de gener de 2017

Dimarts vaig ser al Cim del Cul de la Portadora de la Serra que porta el seu mateix nom, Serra de Cul de Portadora. Aquest turó, que actualment fa partició entre els termes municipals de Monistrol de Montserrat i Esparreguera al cantó del Bages i Vacarisses al Vallès Occidental, té una elevació màxima de 461 metres.

Una ruta que, per ella mateixa, es mereix ser gaudida en tota la seva carena. És culminada amb la sempre impressionant visió de Montserrat . Des de la variant oriental per on puja l'aeri. Punt enclau on es donen la mà el Baix Llobregat i el Bages.
Aquestes muntanyes formen part de la Serralada Prelitoral i tenen personalitat pròpia, així com un especial atractiu. Entre els quals, són meravellosos observatoris tant del inconfusible paisatge montserratí , com de la serra de l'obac i la mola de Sant Llorenç de Munt, a l'altra banda del riu.

Un nom, peculiar i divertit per un cim com aquest. Després de llegir i imaginar similituds gràfiques d'aquest nom mentre pujava corrent pel coll de cabres ... muntanya que si observem de lluny dóna la figura d'una portadora (semal) cap per avall, cul per la forma que destaca prominent a tota la serra, potser era posició d'intercanvi de notícies "portadores" ... vaig recordar que algú en va explicar altre teoria. En època de la guerra civil, va ser enclau de transmisió d'ona portadora de ràdio. Potser ve d'aquí el nom...


En tot cas, actualment és un punt fascinant amb la culminació d'una hiperactiva senyera (col·locada pels nostres amics petja cims), que és impulsada constantment pel vent, un petit santuari a la verge morena i una caseta metàl·lica on s'albergava una petita estació meteorològica, avui buit.

El descens per tota la carena és feta per les cabres. Passem de senders frondosos a plena carena de pedra grisa fins a arribar al coll de les bruixes. On, ara si, podem baixar com còdols...